Wenda - 3 Yönetmenli Fİlm


Üç yönetmenli bir ilk film olan Wenda, üç farklı insanın kendi öykülerini anlatmalarından oluşuyor. Herkesin kendi Diyarbakır'ını anlattığı bu film, kentin politik durumunu arka plana alıyor ve yaşanan yıkımların insan yaşamına olan etkisine ses veriyor.

Diyarbakır üstüne üç öykü:

DURAK : Aslı ile Kerem henüz yeni tanışmışlar, yeni yeni birbirlerini anlamaya başlamışlardır ki, Kerem bir faili m...eçhul cinayete kurban gider. Aslı, Kerem'e ne olduğunu bilmeden onu hep karşılaştıkları durakta umutla bekler.

MAZGANA: 13 yaşındaki Agit annesiyle birlikte kapıcılık yapar. Örgüte yardım nedeniyle beş yıldır hapiste olan babasının tahliye günü yaklaşmıştır, ama cezaevine düzenlenen bir saldırıda babası ölür. Babasının ölüm haberi Agit'i perişan eder, dine döndürür. Annesi ise politik bir eylemci haline dönüşür.

SIKIŞMA: 25 yaşındaki Dilaver korucuların baskısına dayanamayarak ailesi ile birlikte Diyarbakır'a göç eder, ama kent yaşamına alışmaları kolay olmayacaktır. Dilaver bir markette iş bulur, hayatları düzene girmeye başlar ki, Dilaver çalıştığı markette rütbeli bir askerle kavga eder, aile için yeniden yollara düşme zamanı gelmiştir



Yorumlar

Popüler Yayınlar